Sign up for the better newsletter.

En unik samling af design

Schaudepot på Vitra Campus

En unik samling af design
January 6, 2017 Ulrick
In News

En af verdens mest anerkendte og omfattende samlinger af møbeldesign tilhører ​​Vitra Design Museum. Samlingen tæller +7.000 designikoner, +1.000 belysningsobjekter, utallige oprindelige skitser og protyper samt personlige ejendele fra designere som Charles & Ray Eames, Verner Panton og Alexander Girard.

​Vitra Design Museums hovedbygning, designet af Frank Gehry, åbnede i 1989 og var oprindelig tænkt som et samlingssted for ikonerne. Men samlingen voksede, og den karakteristiske bygning anvendes i dag kun til præsentation af store aktuelle udstillinger.

Derfor har museets samling før nu aldrig været samlet og tilgængelig på én enkel, permanent udstilling…

Set udefra fremstår Vitra Schaudepot som en monotom voluminøs enhed konstrueret af håndhuggede mursten. Bygningen er skabt komplet uden facadevinduer og med et simpelt gavltag. Murstenene til byggeriet blev udhugget on site, og stenenes diversitet har beriget bygningen med en levende overflade.

Med sit enkle og værdige udseende afspejler Schaudepot på fornemmeste vis den kulturelle værdi af de designobjekter, som bygningen gemmer på.
vitra.com

Udover den unikke udstilling af møbler og belysning byder Schaudepot også på en designshop og en deli – primært med fokus på internationale delikatesser.

Foran Schaudepot binder en åben plaza bygningen sammen med det øvrige bygningsmæssige ensemble på Vitra Campus. Med arkitektoniske ikoner Zaha Hadids Fire Station og Álvaro Sizas Factory Building skaber Schaudepot såvel en kontrast som et sammenspil i den arkitektoniske linje.

Vitra Schaudepot tilfører gæsterne på Vitra Campus en designoplevelse, som ikke ses tilsvarende – og som sammen med resten af The Vitra Experience aldrig igen slipper sit tag i os, design-elskere.

De bedste hilsner

Ulrick