Sign up for the better newsletter.

Skrivebordet forsvinder som arketype

Vitra definerer trends på Orgatec

Skrivebordet forsvinder som arketype
November 9, 2018 Ulrick
In News

Sammenfaldet mellem kontorlandskabets arbejdsplader og virksomhedens offentlig rum vokser. Sammensmeltningen mellem de fysiske og organisatoriske rum på jobbet accelererer. På Orgatec 2018 lader Vitra denne sammensmeltning danne baggrund for nyskabelser og nyt design fra toneangivende, verdensanerkendte arkitekter og designere som Edward Barber & Jay Osgerby, Sevil Peach og Konstantin Grcic.

Under overskriften WORK spillede Vitra på sædvanlig vis med musklerne på dette års Orgatec-messe. For dig, der er nysgerrig på de vigtigste nyheder fra én af verdens mest toneangivende møbelproducenter, laver vi her en opsummering.

SHARED OFFICE – design Edward Barber & Jay Osgerby

The Shared Office udvisker grænserne mellem kontorarealet og det offentlige rum i et kontorlandskab. Soft Work af Edward Barber & Jay Osgerby er et nyt modulært loungekoncept, som tilgodeser behovet for større interaktion mellem arbejdsbordet og mødestedet i en organisation.

”Formelle normer og regler, som vi kender dem, er under opløsning. Skrivebordet forsvinder som arketype og er ikke længere i centrum for vores arbejdsliv.
Edward Barber & Jay Osgerby

SUPER FLEXIBLE OFFICE – design Konstantin Grcic

Super Flexible Office fastholder sit udtryk, mens det konstant forandres. Fra møderum til lounge til et offentligt rum i virksomheden. 2 nye elementer i Super Flexible Office blev præsenteret på Orgatec: Dancing Wall af Stephan Hürlemann og Rookie kontorstolen af Konstantin Grcic.

Grundprincippet er, at et rum uden indretning hele tiden kan gentænkes og tilpasses ethvert behov. Hele meningen er netop IKKE at lave en foruddefineret løsning.
Konstantin Grcic

COMPANY HOME – design Sevil Peach

Sevil Peach har udviklet et setup, som rummer både en park og et spiseområde – to elementer, som til stadighed bliver en del af flere kontorlandskaber. Vitras Company Home på Orgatec dannede rammerne for lanceringen af AC5-serien designet af Antonio Citterio og Eames Fiberglass Chair.

Når du udvikler en kontorindretning, er det vigtigt at indfange virksomhedens ånd og kultur. Hvis du kan det, løser opgaven praktisk talt sig selv.
Sevil Peach

Vitras optræden på Orgatec bød dermed på nyt fra Edward Barber & Jay Osgerby, Kontantin Grcic og Antonio Citterio som vi har hørt om herover – men også fra Alberto Meda, Charles & Ray Eames, Maarten Van Severen og Arik Levy.

Du kan se mere om alle Vitras nyheder her – og du kan også spørge os. Du er altid velkommen.

De bedste hilsner