Sign up for the better newsletter.

Aalto i Aalborg

Kunsten viser Alvar Aalto frem

Aalto i Aalborg
February 8, 2017 Ulrick
In News

I samarbejde med Vitra Design Museum og The Alvar Aalto Museum viser Kunsten en stor udstilling med Alvar Aalto fra den 26. januar til den 17. april 2017.

Aalvar Aalto er én af de førende arkitekter i det 20. århundrede. I 1935 grundlagde han sammen med Aino Aalto, Maire Gullichsen og Nils-Gustav Hahl møbelproducenten Artek – og dermed startede de en helt ny tilgang til hverdagslivets indretning.

“Artek is a sales and propaganda center for the new housing ideology.”
Nils-Gustav Hahl, co-founder of Artek,1935

Artek er i dag stadig kendt og anerkendt som værende en af verdens førende bidragsydere til moderne møbeldesign. Den stadig aktuelle kollektion er primært designet af de nordiske designlegender Alvar Aalto, Ilmari Tapiovaara, Tapio Wirkkala, Eero Aarnio and Yrjö Kukkapuro. Men også internationale arkitekt- og designnavne som Konstantin Grcic, Hella Jongerius, Harri Koskinen og Enzo Mari har tegnet og udviklet møbler og belysning i Arteks navn.

Artek’s most essential products are the furniture designed by Aalto. The company carries on the Aalto tradition and spirit by renewing and re-issuing the designs that outlasts its original owners.
www.artek.fi

Kunsten i Aalborg hylder i disse dage Aalvar Altos historie og design – i et atypisk setup, hvor museumsbygningen selv er udstillingens største kunstværk.

Kunsten besøges hvert år af flere tusinde arkitektur- og designelskere som det eneste kunstmuseum, der er tegnet af Alvar Aalto. Også store dele af inventaret – møbler, belysning, dørgreb og andre detaljer – er tegnet af Aalto.

Udover Alvar Aaltos arkitektur og design udstilles samtidig fotografier af Aaltos mest fremtrædende bygningsværker – fotograferet af den internationalt anerkendte fotograf Armin Linke.

Kunsten er et besøg værd – oplev Aalto indtil den 17. april.

Better er dansk distributør af Arteks sortiment til erhvervslivet og kontraktmarkedet.

 

De bedste hilsner

Ulrick